عواقب دیابت ناشی از عدم کنترل به موقع آن
دی ۲۰, ۱۳۹۴
تیروئید کم کار
رژیم غذایی مفید برای تیروئید کم کار
دی ۲۷, ۱۳۹۴
Show all

درمان گیاهی فشار خون (طب سنتی)

  • خوردن ماهی از تجمع پلاکت های به وجود آورنده آتروم و ایجاد فشارخون جلوگیری می نماید و همچنین اسید های چرب امگا ۳ در ماهی و در سبزی خرفه به وفور یافت می شود.
  • دانه های دارای اسید های اشباع نشده مخصوصا جو و جوی دو سر در کم کردن کلسترول، قند خون و فشار خون موثرند.
  • خوردن ماست و خرفه پخته شده برای مبتلایان به فشارخون و چربی خون بسیار مفید است.
  • برگ زیتون پایین آورنده فشار خون می باشد. ۲۰ تا ۳۰ عدد برگ زیتون را در ۲ لیوان آب به مدت ۱۵ دقیقه جوشانده و کمی قند به آن اضافه کرده ۳ مرتبه در روز استفاده کنید. . بعد از دو هفته به مدت ۸ روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید.
  • این دستور برای کم شدن اسید اوریک خون نیز موثر است.
  • . سیب به سبب داشتن “نیاسین” ضد چربی، چاقی و فشارخون است
  • سیر به علت داشتن ترکیبات گوگردی یک ضد عفونی کننده قوی می باشد. در عین حال پایین آورنده فشارخون نیز هست. یکی دیگر از خصوصیات مهم سیر متسع کردن عروق است. که باعث پایین آوردن فشارخون می گردد. با مصرف موسیر درجه ثابت برای فشارخونتان به وجود بیاورید
  • شاهتره در پایین آوردن فشارخون موثر است.
  • تخم و برگ شنبلیله برای مبتلایان به قند و فشارخون نافع و موثر است.
  • شاهدانه باعث کم شدن کلسترول و فشارخون می گردد. ( اگر تخم آن را بو داده مصرف نمایید از عوارض آن کاسته می شود. )
  • هلو به علت داشتن کولین ضد تصلب شرائین بوده و نیز پایین آورنده فشارخون می باشد.
  • زرشک ۴۰ گرم، تخم شنبلیله ۳۰ گرم، قره قاط ۱۵ گرم، لیمو عمانی ۱۵ گرم، یک قاشق غذاخوری از مخلوط فوق را با ۲ لیوان آب کمی جوشانده و قبل از هر غذا ۲ استکان میل شود.
  • وجود” پله ترین” در آب انار باعث قطع تب و نیاسین آن ضد چربی اضافه خون، ضد دردهای جلوی قلبی و ضد فشارخون می باشد. همچنین انار باعث ایجاد خون تازه می گردد. به این علت توصیه می شود که بعد از انجام حجامت انار خورده شود.
  • آب توت فرنگی کم کننده فشارخون، چربی و غلظت خون و ضد تصلب شرائین می باشد.
  • آب گریپ فروت پایین آورنده فشارخون و کم کننده رسوبات چربی می باشد خصوصا اگر به صورت ناشتا میل شود.
  • نیاسین موجود در آب لیمو ترش کم کننده چربی، غلظت خون، فشارخون و ضد سفتی شرائین می باشد.
  • از ۲ تا ۵ گرم از ساقه و برگ شنبلیله به صورت خیسانده در آب سرد به عنوان داروی ضد فشار خون استفاده می شود.
  • خوردن قارچ برای اشخاصی که مبتلا به فشارخون هستند غذای مناسبی است.
  • عسل و شیر بهترین دارو برای درمان فشارخون می باشند. مصرف شیر و عسل موجب بهبود وضع جریان خون و افزایش تعداد سلول های توانا و سالم است.
  • مصرف سیب زمینی ترش برای مبتلایان به فشارخون مفید است زیرا اوره و کلسترول خون را کم می کند و فشارخون را پایین می آورد.
  • جهت پایین آوردن فشارخون مقداری آبغوره را با آب سرد رقیق کرده و صبح ناشتا میل نمایید.
  • خوردن گوجه سبز بای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند مفید است.
  • از چای ترش به عنوان درمان فشارخون و دیابت استفاده می شود.
  • .
  • استفاده از نان سبوس دار باعث کنترل میزان چربی، قند و فشارخون می شود. (نان های سنگک، تافتون و بربری )
  • سینه مرغ دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های A و B می باشد که در کاهش فشارخون و کلسترول موثر است.
  • موز حملات قلبی را کاهش می دهد. موز قهوه ای رسیده برای زخم معده و کلسترول بسیار مفید است.
  • کاهش وزن یک عامل اصلی کنترل فشارخون است.
  • قره قاط تمام خواص زرشک و زغال اخته رادارد. چربی خون را پایین می آورد و فشارخون را کم می کند.
  • رژیم توت فزنگی بهبودی محسوسی را در بیماران فشارخون ایجاد می کند.
  • استفاده از دم کرده بومادران سبب کاهش فشارخون می شود.
  • دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشدبرای این منظور باید ۲۰ عدد برگ زیتون را داخل ۳۰۰ گرم آب ریخته و آن را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس کمی قند به آن اضافه کرده و به مقدار یک فنجان دوبار در رز آن را میل نمایید. بعد از دو هفته استفاده باید به مدت ۸ روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید.
  • فندق فشارخون را بالا می برد.
  • قهوه فشارخون را بالا می برد

غذاهایی که می توانند فشارخون را پایین بیاورند:

کرفس، سیب، ماهی چرب، میوه جات، سبزیجات برگ دار سبز همانند کلم پیچ، بروکلی،شلغم، روغن زیتون، کنسرو ساردین و ماهی آزاد با استخوان سرشار از کلسیم هستند.

غذاهای مناسب برای بیماران فشار خون بالا

ماست و خیار، سوپ جو، آبغوره بی نمک، سبزیجات، میوه جات، سالاد سکنجبین، ماهی آب پز یا کبابی، گوشت مرغ بدون چربی، سیر، لیمو ترش، تمبر هندی، کاهو، خرفه، سبزیجات، تمشک، عناب

درمان فشارخون بالا

روزانه یک قاشق غذاخوری زرشک را در دو لیوان آب جوشانده، صبح ، ظهر ، شب دو استکان میل شود.

مقداری شنبلیله خشک تهیه کرده و به نانوا بگویید روی نانی که برایتان می پزد شنبلیله خشک بریزد.

کرفس با گشاد کردن رگ های خونی مانع بالا رفتن فشارخون می شود.

همچنین ترکیب فعال پایین آورنده فشار خون موجود درکرفس تقریبا غلظت بالایی دارد که در بسیاری از سبزیجات وجود ندارد.

درمان ازدیاد فشارخون

پیاز خشک را نرم کوبیده و به صورت پودر درآورده صبح، ظهر ، شب هر دفعه یک قاشق چای خوری از آن میل نمایید و تا بهبودی کامل این عمل را ادامه دهید. و یا صبح، ظهر ، شب هردفعه یک قاشق غذاخوری شربت پیاز را در یک لیوان ریخته بعد از غذا تناول نمایید و هفته ای یک بار فشارخون را آزمایش کنید. هرگاه به حد طبیعی رسید برای چند روز قطع کرده مجددا تکرار نمایید.

طرز تهیه شربت پیاز

۱۰۰ گرم آب پیاز را با ۴۰۰ گرم شکر و ۴۰۰ گرم آب بجوشانید تا شربت قوام یابد.

غذاهایی که فشارخون را بالا می برند

الکل و غذاهای پر سدیم مانند (اسفناج، نمک، جعفری) یکی از راه های اساسی برای کم کردن سدیم عدم مصرف غذاهای فرآوری شده می باشد. سیر و پیازچه به صورت پخته و یا خام فشارخون را کاهش می دهند گرچه سیر را به صورت خام موثرتر می دانند.

اگر مشکلات کلیوی، قلبی و فشارخون بالا دارید باید به طور قطع مصرف نمک بالا را محدود کنید.

زرشک ۳۰ گرم، عناب ۳۰ گرم، تخم خرفه ۱۰ گرم، تخم کاهو ۱۰ گرم مخلوط کرده و پس از نیمکوب کردن در یک لیتر آب جوش دم کرده قبل از غذا ۲ استکان میل شود.

۴ گرم قره قاط را در ۲ لیوان آب جوشانده تا حجم آن به دو سوم برسد روزانه یک لیوان میل شود.

۳۰گرم همیشه بهار، ۳۰ گرم برگ خشک زیتون را در یک لیتر آب جوشانده ۲ مرتبه در هر روز به میزان یک لیوان کامل میل شود.

زرشک ۴۰ گرم ، قره قاط ۱۵ گرم، تخم شنبلیله ۳۰ گرم، لیمو عمانی ۱۵ گرم را مخلوط کرده یک قاشق غذاخوری در دو لیوان آب کمی بجوشانید و قبل از هر غذا دو استکان میل شود.

هر روز ۲ الی ۴ فنجان یکی از عرقیات زیر را میل نمایید: عرق گاو زبان، عرق آویشن، عرق بادرنجبویه، عرق بنفشه معطر، عرق بومادران، عرق پونه، عرق ریحان، عرق زرشک

سنبل الطیب، لیمو عمانی ، گل گاوزبان و بادرنجبویه را دم نموده میل نمایید.

خوردن شربت آب و عسل به مدت سه روز فشار خون را پایین می آورد.

خوردن انجیر و زیتون فشار خون را پایین می آورد، سیستم گوارش را فعال می کنند و مانع از سکته مغزی و قلبی می شوند.

تخم خیار را دم کرده تا ده روز روزی ۵ گرم عصرها بدون شیرینی میل نمایید.

عناب را بجوشانید آب آن را فشار داده میل نمایید.

تخم کاهو، تخم گشنیز، تخم کاسنی، تخم خرفه، از هرکدام به مقدار مساوی نرم بسابید. صبح ها یک قاشق غذاخوری میل شود.

 

 

منبع: معجزه طب سنتی تالیف دکتر محمدرضا شریف و دکتر محمد پورفخاران و فاخر مرمضی انتشارات گنج معرفت تیراژ۱۰۰۰ جلد ص ۵۷ تا ۶۰

جای تبلیغ شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *